Tort de Craciun

de butoiaurora76 in Torturi, 27 Dec 2012 | 11538 vizualizari

 

Tort de craciun cu blat ciocolatos, crema ganache de ciocolata alba, un strat cu migdale maruntite si un strat cu ananas.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • jumatate pahar cacao
  • 180 ml apa clocotita
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 360 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • migdale
  • ananas
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca pana se dizolva. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 150 g zahar, se adauga putin cate putin uleiul ca sa se incorporeze complet, apoi cacao, ultima faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand cu miscari de sus in jos. Se pune aluatul in forma de copt la cuptor la 180 de grade aprox. 40 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in trei parti egale.

Pentru crema am topit ciocolata in frisca lichida. Am pus si gelatina topita pe baie de aburi. Apoi ciocolata o las sa se raceasca eventual la frigider. Dupa ce s-a racit ea se intareste si o mixez ca sa se faca o crema pufoasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata o amestec cu migdalele macinate si cu f putina esenta de migdale, cealalta jumatate cu ananas maruntit. Blatul il insiropez putin, apoi pun crema.

Deasupra am turnat o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca